Keresés

Vásárlási tudnivalók

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

 

NYILATKOZAT-MINTA ELÁLLÁSHOZ ITT TALÁLHATÓ!

 

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

 

Növényeink Egerágon, kertészetünkben is megvásárolhatók, személyes látogatás előtt minden esetben időpontegyeztetés szükséges a 20-9-22-22-10-es, vagy a 20-209-4-209-es számon, vagy az alábbi email címen! Nagy segítség, és sok időt takarít meg, ha az átvenni kívánt növények listáját és a telefonos elérhetőséget előzetesen elküldik a bikaretdm@gmail.com email címre!

 

A legnagyobb tisztelettel kérjük a kedves Érdeklődőket, hogy csak olyan kérdésekkel forduljanak hozzánk levélben, amire a világháló nem ad választ! Pl. a növények tulajdonságai pillanatok alatt megtalálhatók a GOOGLE-ban. Növényneveléssel, -ültetéssel kapcsolatban részletesen tájékozódhatnak ÚTMUTATÓNKBAN! Csúcsidőszakokban (ami nálunk a kertészeti munkákat is jelenti!) esetenként csak több hét után tudunk válaszolni...

 

Tisztelettel kérjük az Érdeklődőket, hogy kizárólag munkaidőben, hétfőtől péntekig, 08:00 óra és 16:00 óra között telefonáljanak!

 

Ebédszünetünk 12:00 és 12:30 között van, ekkor növényt átadni és telefont felvenni sem tudunk. Szíves megértésüket hálásan köszönjük!!

 

 

NYITVATARTÁS:

 

 Hivatalos nyitvatartási idő nincs, személyes látogatás, vagy növényátvétel kizárólag előzetes telefonos egyeztetést követően lehetséges munkanapokon 08:00 és 16:00 óra között! Ebédszünetünk 12:00-12:30ig tart, ebben az időszakban kiszolgálni nem tudunk!

 

 Szombati növényátvételre csak alkalmanként van lehetőség (kizárólag 09:30 és 11:30 óra között!), ezt minden esetben Dlusztus Miklóssal kell egyeztetni a 20/2094209-es számon!

 

A honlapunkon keresztül megrendelt növényeket POSTÁN (MAGYAR POSTA: MPL) UTÁNVÉTTEL szállítjuk! TISZTELETTEL KÉRJÜK ÖNÖKET, HOGY EGYEZTETÉS NÉLKÜL PÉNZT NE UTALJANAK SZÁMLÁNKRA, MERT EZ RENGETEG ADMINISZTRATÍV TÖBBLETMUNKÁT OKOZ NEKÜNK!!!

 

TÁJÉKOZTATJUK KEDVES VÁSÁRLÓINKAT, HOGY NÖVÉNYRENDELÉSEKET KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN TUDUNK ELFOGADNI (VAGY KOSÁRBA TÉVE, VAGY EMAILBEN)!!!

Előfordul, hogy a honlapunk rendszerén keresztül a technika ördöge miatt nem sikerül, akkor egy sima email is tökéletes, a rendelés, a cím és TELEFONSZÁM MEGADÁSÁVAL! Többnyire a kertészet területén dolgozunk, gyomlálunk, ültetünk, öntözünk, rakodunk (...!) és nincs nálunk papír/toll, hogy porosan, sárosan, vizesen, jegyzeteljünk! Nagyon köszönjük megértésüket!

A honlapunkon található képek illusztrációk! Az adott növényt általában legszebb fejlettségi állapotában mutatják be! Ez a fejlettségi állapot növényféleségtől (lágyszárú, cserje, fa...) függően, csak gondos nevelési munkával és bizonyos idő eltelte után érhető el! A kiküldésre kerülő növények állapota évszakonként is eltérő (pl. lombhullás...), ahogy a környezetünkben élő növények is folyamatosan változnak!

 

A megrendelésről készülő tételes kísérőlevelet és a számlát a csomagban helyezzük el! Kicsomagoláskor keresse a számlát, mert előfordult már, hogy a csomagolóanyaggal együtt a kísérőlevél és a számla is kidobásra került! Amennyiben részletes számlát kér, a növények fajtánkénti felsorolásával, azt legyen kedves megrendeléskor a megjegyzés rovatban jelezni!

Ha a kézbesített csomag kisebb, mint a rendelt növény, annak az az oka, hogy óvatosan meghajlítva helyeztük a dobozba! Sajnos jött már vissza csomagunk azért, mert a megrendelő, illetve a kedves kézbesítő postás nem hitte el, hogy az a növény benne lehet abban a dobozban...

 Előfordulhat, hogy a megrendelt növényt a könnyebb csomagolhatóság/szállíthatóság érdekében kissé visszavágjuk, de ezt csak abban az esetben tesszük meg, ha az a későbbi fejlődést nem befolyásolja károsan!

Szállításkor előfordulhatnak kisebb mechanikai sérülések, elhajlások, gyűrődések pl. a leveleken, de ezek a növények későbbi életképességét nem befolyásolják! Amennyiben olyan minőségi kifogás merül fel a kapott növénnyel kapcsolatban, amely kizárja annak elfogadását, úgy 14 napon belül kérjük annak jelzését és a növény címünkre történő visszajuttatását! Természetesen a visszaküldött növény árát visszatérítjük - 14 napon belül! A növények későbbi fejlődése a gondozás minőségétől függ!

 A pótlásként küldött növényt természetesen szállítási költség nélkül adjuk postára!

 Amennyiben a pótlás-növény mellé egyéb növény(eke)t is kér a megrendelő, akkor a szállítási költség felét számoljuk fel.

 

A csomagolás, és postára adás általában minden héten hétfőn, kedden, vagy szerdán történik. A csomagok sok esetben már másnap, de legkésőbb az azt követő napon érkeznek meg a megrendelőkhöz. A szerdai feladásúak pl. legjobb esetben csütörtökön, de nagyon ritkán előfordulhat, hogy csak hétfőn. Az egyes megrendelések pontos feladási napjáról telefonon tudunk tájékoztatást adni, illetve a posta rendszere a kézbesítést megelőzően SMS-ben értesíti a címzetteket. Nemrég tájékoztatott minket a Magyar Posta képviselője, hogy nagyobb településeken a csomagkézbesítők telefonon fel is hívják a címzetteket az átvétel egyeztetése végett! Ezért is fontos megrendeléskor minden esetben a telefonszám megadása!

 

A Posta szerződés szerint 2 napos kézbesítési időt garantál, vagyis pl. egy hétfői feladású csomag szerdán meg kell érkezzen a címzetthez. Munkánkat segíti, ha megrendelőink az esetleges késést emailben (bikaretdm@gmail.com) jelzik felénk a címiraton lévő a vonalkód alatti ragszám megadásával! A feladás napja a címirat jobb felső sarkában, a ragszám sorában található!:

 

 

A minimális rendelési érték 5000.-Ft, ennél kisebb növényértékű rendeléseket nem tudunk elfogadni!

 

Csomagolási és postadíjak: 

 

Sajnos az utóbbi időben a posta több ütemben, NAGYON KOMOLY áremelést hajtott végre! Emellett a csomagolóanyagok árai is jelentősen megemelkedtek! Ezeket a többletköltségeket nem tudjuk teljes egészében átvállalni, ezért mi is kénytelenek vagyunk a küldési díjakat emelni!

 

25.000.-Ft-os növényértékig: 3.500.-Ft

25.000.-Ft-os növényérték felett: 4.500.-Ft (csomagonként!) Vagyis, ha az adott rendelést csak több csomagban tudjuk postára adni, minden további csomagra is egységesen 4.500.-Ft díjat számolunk fel!

Legfeljebb 30 kg tömegű, és 180 cm magasságú csomagokat tudunk készíteni!!

 

Növények, illetve megrendelések félretevését legfeljebb 1 hetes időtartamra tudjuk vállalni! Korábban hosszabb idejű félretevésre, illetve előrendelésre is volt lehetőség, de a megrendelők jelentős(!) része esetenként többször is módosította, újragondolta a rendelés összetételét, vagy az átvétel/küldés idejét, postacímét, címzettjét, és mindent, amit csak el lehet képzelni, (illetve néha le is mondta) ami teljes káoszhoz vezetett, így ezt a lehetőséget beszüntettük! A megrendelt növényeket az esetek túlnyomó %-ában 1 héten belül kiküldjük, illetve az átvételt meg kell oldani. Hosszabb idő eltelte esetén a félretett növényeket az első vevőnek eladjuk! (Ismerünk olyan csomagküldő céget is, aki a módosítási szándék jelzésekor azonnal törli a rendelést...)

 

Növényeink áraiból engedményt csak kedvezményes csomagjaink igénybevételével, rendeléskor a megjegyzés rovatban feltüntetve és részletezve, vagy egyedi egyeztetést követően, kizárólag nagyobb tételű rendelés esetén tudunk adni! Engedményekkel kapcsolatos felvilágosítást a 20/2094209-es számon lehet kérni!

Saját autónk időnként előfordul az ország különböző részein, így nagyobb, postán nem szállítható méretű növényeink, vagy nagyobb tételű megrendelések esetében előfordulhat, hogy meg tudjuk oldani a megrendelő címére juttatást.

 

A növények szállítási mérete a növények leírása alatt, illetve nyomtatható ABC-árjegyzékünkben is megtalálható! Igyekszünk a szállítási méreteket és a rendelhető választékot oldalunkon naprakészen tartani! A mégis előforduló kisebb eltérések, változások jogát fenntartjuk!

A szállítási méret nem mindig a növény magasságát jelenti! Terülő, kúszó jellegűeknél pl. a szélességre utal!

 Számos növény igényel pl. tavasszal visszavágást, de ezt a méretváltozást sem mindig tudjuk azonnal élesíteni az oldalon! Furcsa helyzet, amikor a mi többletmunkánk értékcsökkenésnek tűnik a vevőnél...

 

A minél sikeresebb telepítés érdekében feltétlenül javasoljuk a növényültetéssel kapcsolatos tanácsaink elolvasását, lehetőleg még a rendelés leadása előtt!!

 

Akár a honlapon, akár az emailben leadott rendelés előtt feltétlenül olvassa végig a jelen rovatban leírtakat! Rendelésének bármely módon történt leadásával igazolja, hogy elolvasta és elfogadja fentebb részletezett feltételeinket!

 

Rendeléssel kapcsolatos kérdésekkel a 20-9-22-22-10-es számon Molnár Kamillához fordulhatnak. Tisztelettel kérjük az Érdeklődőket, hogy KIZÁRÓLAG MUNKAIDŐBEN, hétfőtől péntekig, 08:00 óra és 16:00 óra között telefonáljanak!

 

Megtisztelő érdeklődésüket és megrendeléseiket ezúton is köszönjük!

 

Növényeink leírásánál található piktogramok jelentése:

   Szárazságtűrő    Árnyékos helyre
   Átlagos vízigényű    Félárnyékos helyre
   Vízigényes    Napos helyre

 

ZÓNA: A növény télállósági zónája. A télállósági zónák táblázata megtekinthető ITT!

MÉRET: A növény mérete centiméterben megadva. Ez többnyire a magasságot, de esetenként a szélességet jelöli!

MINŐSÉG: Például: K1: a növényt 1 literes konténerben neveljük, CSP8x8: a növényt 8x8 cm-es cserépben neveljük, SZGY: a növényt szabad gyökérrel szállítjuk (gondosan csomagolva), FL: a növényt földlabdásan szállítjuk.