Ez nagyon labrusca ízű, de az ilyen fajták kiválóan alkalmasak pl. lekvár készítésére! Az USÁ-ban ettem utoljára Grape Jelly-t (= szőlőzselé, vagyis szőlőlekvár), ami fantasztikusan kellemes volt! Itthon valami miatt ismeretlen, mintha törvény írná elő, hogy a szőlőből csak alkoholt szabad készíteni!
A labrusca típusú szőlőkből különben sem szerencsés bort előállítani, mert az erjedés során nemcsak etil-, hanem metilalkohol is keletkezik, ami súlyosan károsíthatja látószervünket. Ennek egyik nagybátyám is áldozatul esett!
Javaslok egy próbát (én megnéztem): érdemes beírni a "grape jelly" kifejezést a Google keresőbe. A szöveges és képes verziónál is egyaránt közel kétmillió találatot ad ki!
TovábbNagyon kellemes ízű, igen jó ellenállóképességű, hazai nemesítésű fajta!
TovábbFrom handpicked sellers
Visa, Paypal, Master
30 day guarantee
Support every time