Phyllostachys nigra `Boryana` (EMELT POSTADÍJAS!) (Kínai leopárdbambusz (EMELT POSTADÍJAS!))

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys nigra `Boryana` (EMELT POSTADÍJAS!), Kínai leopárdbambusz (EMELT POSTADÍJAS!) növényleírásA megemelkedett postadíjak miatt bambuszainkat elsősorban csak személyesen értejövőknek tudjuk adni, vagy postai küldés esetén 8950.-Ft feladási díjat kell számolnunk csomagonként, a nagy tömeg és a terjedelmes méret miatt! Egy csomagba általában 2 db földlabdás bambusz fér... A lehetőségekről a 202094209-es számon lehet érdeklődni.

 

Igazi óriás! Dél-Franciaországban (Anduze) 18 méteres magasságot ér el, de optimális körülmények közt nálunk is meghaladja a 12 m-t, szárának vastagsága 6-10 cm lehet! Fiatal hajtásai élénkzöldek, majd a 2.-3. évtől párducbőrhöz hasonlóan vöröses és barnás, felhőszerű foltok jelennek meg rajtuk. Jól fejlődő, egészséges lombozatú bambusz, melyből impozáns megjelenésű erdő nevelhető, fája kiváló alapanyag bútorok, kerítés, stb. készítéséhez. Rügyei ehetők.

Személyes átvétel esetén általában sokkal nagyobb méretű bambuszokat is tudunk adni, ugyanilyen áron! A szoliter méretek árait egyedileg alakítjuk ki, mert ezek méretben nagyon eltérőek lehetnek! Ezekkel kapcsolatban a 202094209-en tudunk felvilágosítást adni.


Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal. Bár a telepítést követően kissé több odafigyelést igényelnek, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:100-400

Minőség:FL

Ár : 12 000 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys nigra (EMELT POSTADÍJAS!) (Fekete bambusz (EMELT POSTADÍJAS!)) | Phyllostachys nigra `Henonis` (EMELT POSTADÍJAS!) (Hamvasszárú óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!)) »