Trachycarpus fortunei (K5) (Kínai kenderpálma (K5))

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Trachycarpus fortunei (K5), Kínai kenderpálma (K5) növényleírásAlábbi árért 5-8 leveles, több tenyeres levéllel rendelkező, 5 literes cserepes, fejlett növényeket küldünk!

Kína keleti részén honos legyező pálma Magyarország melegebb részein is sikerrel termeszthető. Az ország több pontján 2-4 m-es példányok találhatóak, melyek már többször bizonyították télállóságukat.
A főképen látható növényt Pécsett, Régi-Kertvárosban fényképeztem, ez a hely nem a kedvező mikroklímájú Mecsek-oldalban, hanem lenn, a jóval hidegebb, sík részen, a Vásártér mellett található!

Ez a 10-13 m magasra növő örökzöld legyezőpálma 2400 m tengerszint feletti magasságig közép- és dél-Kínában, Japán déli részén (Kyushu), Burmában és észak-Indiában honos. 60-100 cm hosszúságú levélnyélen ülő, mélyen osztott, sötétzöld levelei 1 m átmérőjűek is lehetnek. Kétlaki növény, a porzós virágok sárgák, a termősök zöldes színűek, 2-4 mm átmérőjűek, nagy elágazó, akár 1 m hosszú virágzatokban jelennek meg tavasszal.  Mutatós szoliter vagy sorfa, de természetesen dézsás tartásra is tökéletes! Télállósága kiváló, -18 °C-ot is elvisel!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:7a

Méret:30-50

Minőség:K5

Ár : 2 950 FtElőző / következő növényünk:


« Rhapidophyllum hystrix (Télálló Kék tűpálma) | Trachycarpus wagnerianus (Télálló japán kenderpálma) »