Abies lasiocarpa `Compacta` (Tömött Sziklás-hegységi jegenyefenyő)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Abies lasiocarpa `Compacta`, Tömött Sziklás-hegységi jegenyefenyő növényleírás Az arizonai jegenyefenyő kisebb, zömök, kúpos termetű, nagyon szép kékes lombszínű változata, mely kis termetével szűkebb helyek, sziklakertek ideális növényékszere!

Az alapfaj leírása: Nyugat-Kanada hegyvidékein óriási erdőségeket alkot, kis területen Alaszkában is előfordul, és természetes előfordulási helyei csaknem a Mexikói határig lenyúlnak! Ez is jól szemlélteti, milyen alkalmazkodóképes fajról van szó, amely emellett kifejezetten mutatós is! Tűi viszonylag puhák, keskenyek, acélkék színűek, a fa alakja fiatalon nagyon szép tömött, kúpos, idősebb korában emeletekbe rendezett.

Amellett, hogy elsőrendű haszonfa, előszeretettel ültetik parkokba, kertekbe, csodálatos színe és alakja miatt, illetve karácsonyfaként is nagyon népszerű!

Ha az első 1-2 évben kicsit odafigyelünk rá (főként a gyommentesítés, és száraz időben öntözés), ezt követően már gyenge talajon és tűző napos, forró, száraz körülmények között is gyönyörűen fejlődik, 2-3 évvel később pedig már extrém aszályokra is fittyet hány!

Nagyon edzett és gyönyörű fenyő, mely a kert feltűnő dísze!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:5a

Méret:20-30

Minőség:K2

Ár : 3 000 FtElőző / következő növényünk:


« Abies concolor (Kolorádói jegenyefenyő) | Abies pinsapo `Horstmann` (Horstmann andalúz jegenyefenyő) »