Actinidia `Hongyang` Magcsemeték K10! (Pirosas húsú kivi Magcsemeték K10!)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Actinidia `Hongyang` Magcsemeték K10!, Pirosas húsú kivi Magcsemeték K10! növényleírás10 literes edényben nevelt, 2 éves, nagy méretű növényeket kínálunk!

Kínából hozott gyümölcs magjából nevelt különlegesség, melynek a magjai körüli húsa pirosas színű!

Porzónak Tomury, Atlas, vagy Actinidia Male fajtát is ültethetünk mellé.

Ahhoz semmi kétség sem fér, hogy a kivi Magyarországon termeszthető gyümölcsfaj! Hogy mégis miért érdemes magcsemeték megfigyelésével foglalkozni? Mert ez a növény igazán jó termést csak kedvező fekvésekben, lehetőleg öntözés mellett tud adni. Magoncok szelekciójával van esély olyan példányokat találni, melyek jobban bírják a kórokozókat, szárazabb körülményeket, a gyengébb talajokat, hidegebb fekvéseket, illetve később virágoznak, ezáltal elkerülve a tavaszi fagyokat...

Jó eséllyel lesznek a magoncok között különleges minőséget adók! Ha a különleges minőség még korai éréssel, vagy jó tárolhatósággal párosul, az igazi értéket jelent!

Kicsit nehezíti a dolgot, hogy a kivi kétlaki növény, így sajnos csak kb. 2-3 év múlva derül ki, hogy egyáltalán porzós, vagy termős egyedeink vannak-e, illetve ha szerencsés esetben termős növényeink (is) vannak, további szerencse kérdése, milyen minőséget kapunk.

Persze, ha semmi sem jön össze, csak van néhány erős kivi növényünk, még mindig ott van az átoltás lehetősége, melyhez oltóvesszőt 1-2 éven belül már fogunk tudni biztosítani.

 

Sok sikert, jó kísérletezést kívánunk!

 

A témához kapcsolódó cikkünk itt elolvasható!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:7a

Méret:80-120

Minőség:K10

Ár : 3 500 FtElőző / következő növényünk:


« Actinidia chinensis, Actinidia deliciosa (Nagy gyümölcsű kivi magcsemeték!) | Asimina triloba (Pawpaw, Indián banán) »