Asimina triloba `Prima 1216` (Prima 1216 papau, pawpaw, indián banán)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Asimina triloba `Prima 1216`, Prima 1216 papau, pawpaw, indián banán növényleírás Az Asimina trilobával már az 1980-as évek óta nagyon komolyan foglalkozó olasz Montanari cég saját szelekciója. Kimagaslóan a legjobb indián banán fajta, mely egerági gyűjteményünkben már évek óta bizonyítja kiválóságát! Az öntermékenység nagyon ritka a papau gyümölcsnél, de ez a fajta porzó partner nélkül is szép termést ad, tehát ÖNTERMÉKENY! Gyümölcsei gömbölyded hengeresek, igen szép nagyok, tömegük általában 200-250 gramm, de nem ritka a 300-350 grammos termés sem! Éretten kissé sárgás hamvas világos-zöld színű, kellemesen illatos, ujjal könnyen benyomható puhaságú. Húsa mézédes, vajszerűen olvadó, kiváló tápértékű és vitaminokban nagyon gazdag! Fogyasztani úgy a legegyszerűbb, hogy a késsel kettévágott termés héjából kikanalazzuk a gyümölcshúst. Különlegesen finom egzotikum, sok ember arcára csalt már meglepett mosolyt kóstoláskor!

Tökéletesen télálló növény, szereti a tápdús talajt. Az első években gondoskodjunk környékének teljes gyommentességéről és száraz időjárás esetén öntözéséről!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:20-30

Minőség:K3

Ár : 9 950 FtElőző / következő növényünk:


« Aronia prunifolia `Aron` (Aron fekete berkenye) | Asimina triloba `Sunflower` (Sunflower papau, pawpaw, indián banán) »