Crataegus pinnatifida `Big Golden Star` (Óriástermésű ázsiai galagonya, Kínai galagonya)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Crataegus pinnatifida `Big Golden Star`, Óriástermésű ázsiai galagonya, Kínai galagonya növényleírásA galagonyák köztudottan kiváló hatással vannak a szív- és keringési rendszerre. A Big Golden Star nevű óriástermésű galagonya két ujjunk közé fogva pici almaként fogyasztható, ezután pici almacsutka marad belőle. Ez a méret a galagonyáknál tényleg óriásinak számít! Íze édes-savanykás, különleges, csak a galagonyákra jellemzően kellemes aromájú! Befőttként, lekvárként, vagy akár pálinkaként is eltehetjük gyümölcs-ínségesebb időkre, elsőrendű csemege! Az egészségre gyakorolt hatása miatt is nagyon ajánlott!

Kínában érdekes édességet készítenek belőle, úgy, hogy a magháztól megtisztított gyümölcsöket pálcikára tűzik, ezt cukormázba mártják, majd napraforgó-magba hempergetik. Az ezt mutató képet a Belső-Mongóliai Chi-Feng városban készítettem 2017 októberében.

Mindezek mellett már csak hab a tortán az ebből a galagonyából szintén Kínában készülő, hihetetlenül finom, rostos, sűrű gyümölcslé, melynek íze a mi csipkeszörpünkhöz hasonló! (l. a képen!) Magyarország is gyárthatná...

Nagyon mutatós lombozatú, kis termetű fa lesz belőle, apró kertek számára is tökéletes választás!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:5a

Méret:20-30

Minőség:K2

Ár : 3 500 FtElőző / következő növényünk:


« Crataegus pinnatifida `Amur 1.` (Amur 1-es kínai óriástermésű galagonya) | Crataegus schraderiana (Görög galagonya) »