Malus domestica `Goldcats` (Alma: Goldcats oszlopos alma)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Malus domestica `Goldcats`, Alma: Goldcats oszlopos alma növényleírás  A kis helyet foglaló, szűk kertekben, vagy akár balkonokon, teraszokon nevelhető, oszlopos alakú gyümölcsfajták iránt egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik. A korábbi oszlopos növekedésű almafajták (mint pl. a Ballerina fajtacsoport) azonban számos almabetegségre voltak fogékonyak, emiatt nem feleltek meg maradéktalanul a vásárlók elvárásainak, hiszen ki akar a lakótér közelében permetezni?!! És egyáltalán, kerüljük a vegyszerek használatát mindenhol, ahol csak lehet!

 

A Geisenheimi Kutatóintézet új, `Proficats` oszlopos almasorozata teljesen kielégíti ezt a jogos igényt! Ezek a szenzációs új fajták az összes almabetegséggel szemben rezisztensek, de minimum nagyon magas ellenállóságot mutatnak, így teljesen vegyszermentesen is tarthatók, nevelhetők!

 

Az öko-, illetve bio- termesztés lehetősége mellett e fajták rendszeresen és bőven teremnek, és gyümölcsminőségük is kiváló!

  

A Goldcats fajta szeptember végén szüretelhető, a közkedvelt Golden Delicioushoz hasonló, de élénkebb pírral, gyümölcsei nagyok, mutatósak, jóízűek, édesek, kiegyensúlyozott sav-aránnyal, ropogósak, hosszú ideig tárolhatók. Fája egészséges növekedésű, és a legkülönfélébb termőhelyekhez is kiválóan alkalmazkodik!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:3a

Méret:25-40

Minőség:K2

Ár : 2 500 FtElőző / következő növényünk:


« Malus domestica `Dulabija` (Alma: Dulabija (bosnyák)) | Malus domestica `Goldrush` (Goldrush rezisztens alma) »