Pécsett talált, igen bőtermő és mutatós, nagy gyümölcsű, ízletes fajta! A belőle tavaly készült dzsem extra prémium minőségű, fenséges csemege!
Az ismert Jolico fajtával összehasonlítva a következőket állapítottuk meg 2014 augusztus 30-án: A Studio som gyümölcsének tömege hasonló a Jolico-éhoz, de a termés rövidebb, testesebb, kövérebb. A Studio som sötétbordóra érik (egyes termések szinte feketék), teljes érésben teljesen eltűnik belőle a savanykás íz, és nagyon aromás, édes íz alakul ki! Termőképessége kiváló, az ágak tömve vannak a mutatós, kövér termésekkel!
A Studio som érési ideje augusztus közepétől kezdődik, ezt követően csaknem 1 hónapon keresztül folyamatosan szedhető! A teljes érettséget elért termések lepottyannak a fáról, így célszerű az Olaszországban az olíva begyűjtésénél használt módszerrel betakarítani. Ez a fa alá kiterített fóliával, vagy hálóval történik, amiből 2-3 naponta kell összeszednünk a termést!
Az egyéb somfajtákkal összehasonlítva ez a fajta ajánlható leginkább ültetvény létesítésére!
A fényképek saját termésünkről, illetve termő fánkról készültek 2014 augusztus 31-én!
Ár : 4 950 Ft