Amelanchier alnifolia `Smoky` (Greatberry Farm) (Smoky (Greatberry Farm) mézalmácska)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Amelanchier alnifolia `Smoky` (Greatberry Farm), Smoky (Greatberry Farm) mézalmácska növényleírás A kék áfonyához hasonló, kiváló minőséget adó kanadai mézalmácska fajta! Gyümölcsei júliusban, viszonylag egyszerre érnek, kellemesen édesek, viszonylag nagy méretűek: 12-13 mm átmérőjűek! A fajta jelentőségét szemlélteti, hogy a Smoky változat a kanadai ültetvények 85 %-át adja! A termés fogyasztása nyersen is élvezetes, de sokféleképpen fel is dolgozható: lekvároknak, aszalványnak, süteményekhez, gyümölcslének, szörpnek, bornak, likőrnek, pálinkának...

A növény 3-4 méterre növő, nagy bokor, vagy több ágú kisebb fa, mely akár a 70 éves kort is megérheti! Áprilisban hófehér virágtömegével díszít, emellett kiváló méhlegelő is. Tökéletesen télálló, talajban nem válogat és a szárazabb nyarakat is jól tűri, de a megfelelő terméshozás érdekében érdemes időnkénti öntözéssel kényeztetni.

Hazánkban mostanában kezdjük felfedezni a mézalmácskákat, de saját tapasztalataink alapján is megerősíthetjük, hogy nagy jövő előtt álló, értékes és magas élvezeti értékű gyümölcsök!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:4a

Méret:15-30

Minőség:CSP9

Ár : 3 250 FtElőző / következő növényünk:


« Amelanchier alnifolia `Northline` (Greatberry Garden) (Northline mézalmácska) | Aronia melanocarpa `Galicjanka` (Fekete berkenye: Galicjanka) »