Amelanchier alnifolia `Martin` (Greatberry Fruity) (Martin mézalmácska, fanyarka)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Amelanchier alnifolia `Martin` (Greatberry Fruity), Martin mézalmácska, fanyarka növényleírás A kék áfonyához hasonló, kiváló minőséget adó, kanadai mézalmácska fajta, mely az egyik legnagyobb termésű és az egyik legkorábban érő is: egyes évjáratokban már június első felétől szüretelhető. Sövénynek is ültethető, értékes és finom gyümölcsöt adó növény, melyet észak-Amerikában hatalmas ültetvényeken termesztenek! A termés fogyasztása nyersen is élvezetes, de sokféleképpen fel is dolgozható: lekvároknak, aszalványnak, süteményekhez, gyümölcslének, szörpnek, bornak, likőrnek, pálinkának...

A Martin fajta 2-3 méter magas bokrai 1,5-2 méteres szélességet érnek el és akár a 70 éves kort is megérhetik! Áprilisban hófehér virágtömegével díszít, emellett kiváló méhlegelő is. Tökéletesen télálló, talajban nem válogat és kifejlett korában a szárazabb nyarakat is jól tűri, de a megfelelő terméshozás érdekében érdemes időnkénti öntözéssel kényeztetni.

Hazánkban mostanában kezdjük felfedezni a mézalmácskákat, de saját tapasztalataink alapján is megerősíthetjük, hogy nagy jövő előtt álló, értékes és magas élvezeti értékű gyümölcsök!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:4a

Méret:15-30

Minőség:CSP9

Ár : 3 250 FtElőző / következő növényünk:


« Amelanchier alnifolia `Honeywood` (Greatberry Aroma) (Honeywood mézalmácska, indián áfonya) | Amelanchier alnifolia `Northline` (Greatberry Garden) (Northline mézalmácska) »