Cephalotaxus harringtonia `Fastigiata` (Oszlopos japán áltiszafa)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Cephalotaxus harringtonia `Fastigiata`, Oszlopos japán áltiszafa növényleírás A Cephalotaxus harringtonia, hétköznapi nevén szilvatermő tiszafa, egy kétlaki tűlevelű örökzöld, amely általában 1.5-3 m magas bokorrá fejlődik, de fává is nevelhető, ekkor akár 6-9 m magas is lehet. Növekedése lassú, és gyakran 10 évbe is telik mire a növény eléri az 1.2 m magasságot. Erdős területek árnyékos részein őshonos Japánban, észak-kelet Kínában és Koreában. 3-4 cm hosszú, egyenes állású, spirálisan elrendezett, tiszafára emlékeztető, örökzöld levelek láthatók a szűk V-alakban egyenesen álló hajtásokon, amelyek közül sok közvetlenül a növény alapjától nő. A nőivarú virágokból húsos, ehető, szilvaszerű, 2-3 cm hosszú kis gyümölcsök fejlődnek. (Ha gyümölcsöt szeretnénk, akkor a nőivarú egyedek mellé legalább 1 hímivarú beporzó szükséges.) A nedves, homokos, jó vízelvezetésű talajokon, árnyékos területeken fejlődik a legjobban.
A fastigiata fajta egy függőleges oszlopos forma, amely 2.5-3 m magasra, illetve 0.9-1.5 m szélesre nő. A 4-5 cm hosszú, tiszafára emlékeztető, feketés-zöld levelek üvegmosó keféhez hasonlító formában jelennek meg a növényen. Ideális a déli fekvésű és árnyékos kertekben ezt a fajtát választani. A kitűnő hő és árnyéktűrés mellett még kellemes látványt is nyújt! USDA zóna 6a.

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:15-25

Minőség:K3

Ár : 3 350 FtElőző / következő növényünk:


« Cedrus libani ssp. stenocoma (Tauruszi libanoni cédrus, Török cédrus, Télálló libanoni cédrus) | Cunninghamia lanceolata (Kínai szúrósfenyő) »