Phyllostachys viridis (EMELT POSTADÍJAS!) (Zöldszárú óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!))

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys viridis (EMELT POSTADÍJAS!), Zöldszárú óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!) növényleírásA megemelkedett postadíjak miatt bambuszainkat elsősorban csak személyesen értejövőknek tudjuk adni, vagy postai küldés esetén 8950.-Ft feladási díjat kell számolnunk csomagonként, a nagy tömeg és a terjedelmes méret miatt! Egy csomagba általában 2 db földlabdás bambusz fér... A lehetőségekről a 202094209-es számon lehet érdeklődni.

 

Kínai eredetű, impozáns óriásbambusz, mely kifejlett korában igazi erdőt alkot! Optimális helyen 18 méteres lehet, de hazánkban is megnőhet 10-12 m magasra! Akár 10 cm-es vastagságot is elérő élénkzöld szárait a nóduszoknál fehér gyűrűk díszítik, a fiatal szárak hamvasak. Rügyei kellemes ízűek, erős, kemény szárai nagyon jó alapanyagok. Új hajtásainak kifejlődése alatt a bőséges víz- és tápanyagellátást nagyon meghálálja, de egyébként tapasztalataink szerint a szárazságot jól tűri. Látványos megjelenésű, sokrétűen hasznosítható növény. 6a USDA-zóna

Személyes átvétel esetén általában sokkal nagyobb méretű bambuszokat is tudunk adni, ugyanilyen áron! A szoliter méretek árait egyedileg alakítjuk ki, mert ezek méretben nagyon eltérőek lehetnek! Ezekkel kapcsolatban a 202094209-en tudunk felvilágosítást adni.


Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

 

 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:100-400

Minőség:FL

Ár : 6 500 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys praecox `Violascens` (EMELT POSTADÍJAS!) (Lilacsíkos óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!)) | Phyllostachys viridis `Sulphurea` (EMELT POSTADÍJAS!) (Kénsárga óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!)) »