Elaeagnus multiflora (Ezüstcseresznye, Goumi, Natsugumi)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Elaeagnus multiflora, Ezüstcseresznye, Goumi, Natsugumi növényleírás



 A volt szovjet területektől egészen Japánig elterjedt és termesztett gyümölcskülönlegesség, egyes országokban különféle elnevezésű fajtái is megtalálhatók. Teljesen télálló, talajban nem válogat, így hazánkban is sikerrel nevelhető! 2-3 méter magas, és hasonló szélességű bokorrá fejlődik, széles leveleinek fonáka ezüst színű. Apró, illatos, krémfehér virágai áprilisban nyílnak, bennük a porzó és a termő is megtalálható. A megporzást a méhek végzik el. Talajban nem válogat, gyengébb, tápanyagszegény közegben is szépen terem, ez részben annak köszönhető, hogy a gyökerén élő, szimbionta baktériumok képesek nitrogént megkötni. Ezzel a talaj minőségét is javítja.

A teljesen érett gyümölcs apró, fehéres pontocskákkal díszített, nagyon szép piros színű, teljesen megérve kellemesen édes-savas, zselés állagú. A gyümölcsök júliusban szüretelhetők. Fogyasztják nyersen is, de különböző módokon eltéve, illetve süteményekben is kitűnő. A tapasztalatok szerint rákellenes hatású, ezzel a tulajdonságával kapcsolatban jelenleg kutatások folynak. Levelét őshazájában köhögés ellen alkalmazzák.

Fényigény:





Nedvesség:





Talaj:



talajban
nem
válogat


Zóna:



5a

Méret:



30-50

Minőség:



K2

Ár : 3 950 Ft



Előző / következő növényünk:


« Diospyros lotus (Kínai datolyaszilva, lótusszilva, kínai ébenszilva) | Elaeagnus umbellata `Amoroso` (Amoroso ezüstcseresznye) »