Phyllostachys nigra `Henonis` (EMELT POSTADÍJAS!) (Hamvasszárú óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!))

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys nigra `Henonis` (EMELT POSTADÍJAS!), Hamvasszárú óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!) növényleírásA megemelkedett postadíjak miatt bambuszainkat elsősorban csak személyesen értejövőknek tudjuk adni, vagy postai küldés esetén 8950.-Ft feladási díjat kell számolnunk csomagonként, a nagy tömeg és a terjedelmes méret miatt! Egy csomagba általában 2 db földlabdás bambusz fér... A lehetőségekről a 202094209-es számon lehet érdeklődni.

 

Az egyik legelegánsabb óriásbambusz! Optimális termőhelyen 16-18 m-es magasságot érhet el, Magyarországon a várható legnagyobb mérete 10 méter körüli. Viszonylag kis levelekből álló lágy lombozata fénylő haragoszöld. Szárai kihajtáskor sötét olajzöld színűek, később világos hamvaszöldek, egyenesen állnak, szilárdak, vastagságuk 6-10 (nálunk 4-5) cm közötti lehet. Faanyagának minősége kiváló. Fiatalkori fejlődése viszonylag lassú, később azonban komoly, látványos, erős telepet alkotva a szárazságnak és a nagy hidegeknek is jól ellenáll. Rügyei ehetők. Zóna:6a

Személyes átvétel esetén általában sokkal nagyobb méretű bambuszokat is tudunk adni, ugyanilyen áron! A szoliter méretek árait egyedileg alakítjuk ki, mert ezek méretben nagyon eltérőek lehetnek! Ezekkel kapcsolatban a 202094209-en tudunk felvilágosítást adni.
 

Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:100-400

Minőség:K5-8, FL

Ár : 7 500 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys nigra `Boryana` (EMELT POSTADÍJAS!) (Kínai leopárdbambusz (EMELT POSTADÍJAS!)) | Phyllostachys praecox `Violascens` (EMELT POSTADÍJAS!) (Lilacsíkos óriásbambusz (EMELT POSTADÍJAS!)) »