Phyllostachys aureosulcata `Aureocaulis` (Aranyszárú bambusz)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys aureosulcata `Aureocaulis`, Aranyszárú bambusz növényleírásTulajdonságaiban a kínai aranycsíkos bambusszal gyakorlatilag megegyezik, de a szárak színe tiszta aranysárga. Érdekessége, hogy erős napsütés hatására a szárakon pirosas színű bemosódás alakul ki. Szépen, erőteljesen fejlődő, nagy díszértékű, akár 6-8 méteres magasságot is elérő, dekoratív fajta. Zóna:6a

Személyes átvétel esetén általában sokkal nagyobb méretű bambuszokat is tudunk adni, ugyanilyen áron! A szoliter méretek árait egyedileg alakítjuk ki, mert ezek méretben nagyon eltérőek lehetnek! Ezekkel kapcsolatban a 202094209-en tudunk felvilágosítást adni.


Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!


A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk (pl. Bauplast bambuszhatároló lemez!).

 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:80-200

Minőség:K5-8, FL

Ár : 7 500 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys aureosulcata (Kínai aranycsíkos bambusz) | Phyllostachys aureosulcata `Spectabilis` (Zöldcsíkos aranyszárú bambusz) »