Armeniaca vulgaris `Digat` (Digat kajszi)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Armeniaca vulgaris `Digat`, Digat kajszi növényleírás



 Július közepe körül szedhető, igen mutatós, pirosas-narancs fedőszínű, nagy gyümölcsű, édes, kiváló zamatú, rendkívül piacos fajta! Virágzása az átlagnál lényegesen későbbi, betegségekkel szemben kiválóan ellenáll, rendszeresen és igen bőven terem! ÖNTERMÉKENY! A gyümölcsök viszonylag sokáig jól elállnak a fákon is.

 

A kajszi vitathatatlanul az egyik legkedveltebb gyümölcsünk! Hazánk adottságai mellett csodálatos minőségben termeszthető, de ennek biztonságát több tényező is zavarja. A baktériumos betegség a fás részeket teszi tönkre, a szilvahímlő vírus a gyümölcsöket teszi élvezhetetlenné. A késői fagyok a virágokat károsítják, így egyes évjáratokban esetenként a teljes termésnek búcsút mondhatunk! A régebbi fajták többsége önmeddő, így megfelelő porzópartner nélkül nem teremnek!

Ezekre a problémákra adnak választ a kajszi új nemesítésű fajtái, melyek erős, egészséges fát nevelnek, ellenállnak a baktériumos és vírusos megbetegedéseknek, késői virágzásúak, így jó eséllyel elkerülik a tavaszi fagyokat, mindemellett öntermékenyek, így külön porzófajta telepítése nélkül is megbízhatóan teremnek, továbbá a gyümölcsük is kiváló minőségű, tetszetős, piacos, kívánatos küllemű, zamatos, harmonikus ízű, friss fogyasztásra és feldolgozásra is alkalmas!

 

Miután ezek a fajták nagyon komoly, több évtizedes nemesítői munka eredményei, a csemeték ára sajnos még a nyugat-Európai vevők számára is magas, nem beszélve a hazai, általában vékonyabb pénztárcájú növénybarátokról... Ugyanakkor, ha jobban belegondolunk, egy csemetét nagyjából két vödör kajszigyümölcs áráért kapunk meg, ennek pedig nagyon sokszorosát adja majd vissza az évek során!

Fényigény:





Nedvesség:





Talaj:



talajban
nem
válogat


Zóna:



5a

Méret:



150-200

Minőség:



SZGY

Ár : 10 500 Ft



Előző / következő növényünk:


« Armeniaca vulgaris `Bergeval` (Bergeval kajszi) | Armeniaca vulgaris `Gilgat` (Gilgat kajszi) »