Keresés

Alma: Vajszlói piros pogácsaalma

(Malus domestica `Vajszlói Piros Pogácsaalma`)
Ez a növény jelenleg nem rendelhető.

 Nagy valószínűség szerint magyar eredetű almafajta, elsőrendű piaci-, háztartási-, és másodrendű asztali alma. Összességében rendkívül jó alkalmazkodóképességű, igen életerős, ellenálló, igénytelen fajta, mely a fagyot is jól tűri. Betegségekre alig érzékeny. Jól termékenyül, porzófajtája a Jonathán. Igen bőven, de szakaszosan terem. Gyümölcse nagyon dekoratív, és nagy vagy középnagy, héja vékony, sima, fénylő, kissé zsíros tapintású. Húsa zöldes-fehér, tömött, kemény, éretten omlós. Íze kellemes, zamatos, egyszerre édes és kesernyés, savas és fűszeres. Szomjoltó hatású, édes borízű, eléggé bőlevű. Illata kellemes, középerős. Érési ideje október második felében vagy a hónap végén van - minél később szedik le, íze annál kevésbé lesz fanyar. Fogyasztási ideje november-decembertől márciusig-áprilisig tart. Igen jól tárolható, akár egyszerű hűvös szobában vagy veremben is. Igen jól szállítható, nyomásra egyáltalán nem érzékeny.

Fényigény: Napos helyre

Nedvesség: Átlagos vízigényű

pH: talajban nem válogat

USDA zóna: 3a

Méret: 120-150

Minőség: K2