Keresés

Purpurna Sadowa piros húsú mini kivi, japán kivi

(Actinidia arguta `Purpurna Sadowa`)
Ez a növény jelenleg nem rendelhető.

Ukrán nemesítésű mini kivi különlegesség, melynek ízletes és vitamindús termései kívül-belül bordópirosak! Szeptember második felétől szedhető és a többi japán kivi fajtához hasonlóan hámozás nélkül fogyasztható! A megfelelő terméshozáshoz mindenképpen ültessünk mellé porzós növényt! (Egy porzós példány 5-6 termős egyed beporzását is el tudja látni.) Friss fogyasztásra és aszalásra is kiváló, így egész télen át fogyasztható! (Mi nem aszaljuk csontszárazra a gyümölcsöket, inkább csak kissé zselés állagúra, és mélyhűtve tároljuk! Ily módon hihetetlenül frissnek tűnik fogyasztáskor! Az aszalás hőmérsékletét soha nem engedjük kb. 50 °C fölé, így a vitamintartalom is teljes értékű marad!)

 

Fényigény: Napos helyre Félárnyékos helyre

Nedvesség: Átlagos vízigényű

pH: talajban nem válogat

USDA zóna: 5b

Méret: 35-50

Minőség: K2