Cornus mas `Studio` (Stúdió bőtermő som)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Cornus mas `Studio`, Stúdió bőtermő som növényleírás Pécsett talált, igen bőtermő és mutatós, nagy gyümölcsű, ízletes fajta! A belőle tavaly készült dzsem extra prémium minőségű, fenséges csemege!

Az ismert Jolico fajtával összehasonlítva a következőket állapítottuk meg 2014 augusztus 30-án: A Studio som gyümölcsének tömege hasonló a Jolico-éhoz, de a termés rövidebb, testesebb, kövérebb. A Studio som sötétbordóra érik (egyes termések szinte feketék), teljes érésben teljesen eltűnik belőle a savanykás íz, és nagyon aromás, édes íz alakul ki! Termőképessége kiváló, az ágak tömve vannak a mutatós, kövér termésekkel!

A Studio som érési ideje augusztus közepétől kezdődik, ezt követően csaknem 1 hónapon keresztül folyamatosan szedhető! A teljes érettséget elért termések lepottyannak a fáról, így célszerű az Olaszországban az olíva begyűjtésénél használt módszerrel betakarítani. Ez a fa alá kiterített fóliával, vagy hálóval történik, amiből 2-3 naponta kell összeszednünk a termést!

Az egyéb somfajtákkal összehasonlítva ez a fajta ajánlható leginkább ültetvény létesítésére!

A fényképek saját termésünkről, illetve termő fánkról készültek 2014 augusztus 31-én!

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:4a

Méret:30-50

Minőség:SZGY

Ár : 4 950 FtElőző / következő növényünk:


« Cornus mas `Schönbrunner Gourmet` (Schönbrunner Gourmet húsos som) | Corylus avellana `Tonda di Giffoni` (Mogyoró: Tonda di Giffoni) »