Diospyros kaki `Giant Fuyu` syn.: O`Gosho (Giant Fuyu datolyaszilva, Óriás Fuyu kaki, syn.: O`Gosho)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Diospyros kaki `Giant Fuyu` syn.: O`Gosho, Giant Fuyu datolyaszilva, Óriás Fuyu kaki, syn.: O`Gosho növényleírás A japán Gose város környékéről származó, gyönyörű, nagy termésű fajta, mely a Fuyu fajtakör egyik legérdekesebb tagja! A gyümölcs mérete az átlag Fuyu fajtákéhoz képest általában kétszeres! A héj sötét narancs, szinte piros színűre érik, a gyümölcshús egyáltalán nem tartalmaz csersavakat! Íze a mangó a papaya és a kajszi keveréke, igen magas cukortartalommal. A jobb fagytűrésű fajták közé tartozik, a 2012-es fagykárból (mínusz 25 fok!) szépen felépült és azóta nagyon szépen terem!

Ha szabad gyökérrel ültetünk datolyaszilvát, számolnunk kell vele, hogy az első tavaszon általában sokkal később hajt ki, mint a konténeres, vagy a több éve végleges helyükön fejlődő példányok! A datolyaszilvák kihajtásának ideje általában április második fele. A szabad gyökérrel frissen ültetett példányok általában 1-2 hónap késéssel hajtanak ki, de a rekord pl. egy július végén kihajtó példány volt. Mindaddig nincs ok az aggodalomra, amíg az oltvány törzsét körömmel megsértve a héj alatt élénkzöld színt látunk.

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6b

Méret:120-180

Minőség:K5,6

Ár : 9 750 FtElőző / következő növényünk:


« Cudrania tricuspidata `Norris` (Norris málnafa) | Diospyros kaki `Rojo Brillante` (Rojo Brillante datolyaszilva, ébenszilva, kaki, hurma) »