Magnolia fraseri 'Galaxy' (Galaxy Magnolia ) - Enciklopédia

 
 

Elérhetőség: A növény jelenleg nem rendelhető

Leírás

Erőteljesen fejlődő, nagy termetű (akár 10-12 m!) lombhullató fa, 25 cm átmérőjű, kellemes, citroméhoz hasonló illatú, lilásbíbor színű virágokkal!
Faiskolánkban egy gyengébb minőségű, száraz, meszes talajfoltba került, de az ott töltött 3 év alatt mindvégig nagyon szépen fejlődött! Ez újabb bizonyíték arra nézve, hogy nem mindegyik magnolia fajta érzékeny a gyengébb, magasabb pH-jú talajokra! A Magnolia 'Rustica Rubra' fajta például kifejezetten burjánzott ugyanebben a földben, egyes példányain kéttenyérnyi sötétzöld leveleket nevelve!
Mindemellett természetesen nem veti meg a jó vízáteresztő, nem túl száraz, tápanyagban dúsabb talajokat. A pangó vizet egyik Magnolia sem szereti! Szárazabb termőhelyen előnyös lehet a fa tányérjának mulcsozása, ez nem engedi fejlődni a gyomokat, ugyanakkor nyirkosan tartja a tő körüli talajt.
Igen jó télállóságú!: Télállósági Zóna:5
A később itt-ott megjelenő másodvirágokat célszerű eltávolítani, több energiát tartalékolva ezzel a következő tavaszi fővirágzás számára.
Őszi lombszíne élénksárga. Kifejezetten látványos, nagy díszértékű, csodálatos virágpompájú fa, mely központi helyet érdemel a kertben. Nyílt, napos fekvésben lesz a legszebb!
Több ágas erős növényeket küldünk gondosan csomagolt szabad gyökérrel!

Fényigény:

Nedvesség:

pH:

pH semleges

Méret:

20-30
További ajánlataink a kategóriából