Hibiscus syriacus `Oiseau Bleu` (syn.: Blue Bird) (Oiseau Bleu (= Blue Bird, Kék madár) kerti mályvacserje)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Hibiscus syriacus `Oiseau Bleu` (syn.: Blue Bird), Oiseau Bleu (= Blue Bird, Kék madár) kerti mályvacserje növényleírásEredetileg `Blue Bird` néven került piacra, de mára `Oiseau Bleu` a hivatalos fajtanév. A legnagyobb és legszebb árnyalatú kék virágú mályvacserje, melynek sziromlevelei ibolyakék színűek a közepe felé haladva a kéknek egyre sötétebb árnyalataival, a porzó körül pedig egy fehér sáv található. A Royal Horticultural Society egy komoly díjat is adott a fajtának. 

Thomas Jefferson (1801-1809-ig az USA elnöke) nagy kedvelője volt a mályvacserjéknek és a házának a kertjében sok fajta volt megtalálható. Talán miatta is a Viktoriánus korabeli Amerika egyik legkedveltebb dísznövénye volt egészen a második világháborúig.

Eredeti, természetes élőhelye Koreában, Kínában és Északkelt-Indiában található, de egy időben tévesen azt hitték, hogy a Közel-Keletről származik, innen a fajneve, a syriacus.

Dél-Korea nemzeti virága!

Népszerűsége egy ideig csökkenőben volt, de csodálatos virágú újabb fajtáinak megjelenésével ismét hódít! Nagyon könnyen nevelhető, edzett, ellenálló, nyáron hosszan és látványosan virágzó cserje, mely nyírott, vagy nyíratlan sövények létesítésére is kiváló!

 6a USDA-zóna 

 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:15-30

Minőség:K2

Ár : 1 950 FtElőző / következő növényünk:


« Hibiscus syriacus `Mathilda` (Mathilda szíriai mályvacserje) | Hibiscus syriacus `Purple Ruffles` (Purple Ruffles mályvacserje, kerti hibiszkusz) »