BIOGYÜMÖLCS NÖVÉNYCSERE FELHÍVÁS!

Cserefelhívás! 

Ezúton keresek olyan kertészeket, kertbarátokat, akik a növényvédelem teljes hiánya mellett is ragyogóan fejlődő és rendszeresen, jó minőségű, bő termést adó gyümölcsféleségek birtokában vannak és azokból rendelkeznek cserére ajánlható példánnyal, vagy a szaporításhoz a növény arra alkalmas részéből tudnak adni (pl. oltóvessző). Szívesen venném az alábbiak bármelyikét:

  • - Levélfodrosodás ellenálló őszibarack fajták (lehet bármilyen névtelen példány is, ha egyébként tetszetős, finom gyümölcsöt terem)
  • - Fügefajták (bármilyen fajta szóba jöhet, ha rendszeresen jó minőségű, finom gyümölcsöt terem)
  • - Diospyros, Asimina, Actinidia, Ziziphus fajták
  • - Szőlőfajták, ha nulla növényvédelem mellett is szépet és finomat teremnek
  • - A hagyományos gyümölcsök (alma, körte, cseresznye, meggy, szilva, kajszi, őszibarack, dió, gesztenye, mandula, dió, mogyoró, bogyós gyümölcsök, stb.) bármilyen különleges, akár név nélküli fajtája, melynek valamely tulajdonsága kiemelkedő az átlagoshoz képest.
  • - Bármilyen melegebb égövi gyümölcsféle.

 Cserére a honlapunkon szereplő teljes gyümölcs- és dísznövényválasztékot ajánlom fel, a cserék lebonyolításával kapcsolatban várom megtisztelő hívásaikat a 20/209-4-209-es telefonon. Kérésre több száz fajból, illetve fajtából álló gyümölcstermőnövény-gyűjteményünk teljes listáját is el tudom küldeni. Érdeklődését a bikaretdm@gmail.com villámposta címen is jelezheti. 

Kertbaráti üdvözlettel és köszönettel: Dlusztus Miklós

 

Egerág, 2009. október 25.