Phyllostachys bissetii (Zöldszárú sövénybambusz)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys bissetii , Zöldszárú sövénybambusz növényleírásKorán kihajtó, életerős, nagy termetű bambusz, mely nálunk általában 3-4 méter magas lesz, őshazájában és optimális körülmények közt megközelítheti a 8 méteres magasságot és 4 cm-es szárátmérőt is. Fagytűrése kiváló, így hazánk legzordabb vidékein is sikerrel nevelhető! Mélyzöld, egyenes szárait, fénylő, sötétzöld lombozat koronázza. Sűrű, tömött, erőteljes növekedése miatt az egyik legkiválóbb sövénybambusz! Nyírható is! Hajtásai ehetőek, szára szerszámnyélnek és sok egyéb célra is jó alapanyag. Zóna: 5bÉvek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

 

 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:5b

Méret:100-150

Minőség:K5-8, FL

Ár : 2 950 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys bambusoides `Castillonis` (Castillonis zöld csíkos aranysárga óriásbambusz) | Phyllostachys flexuosa (Hajlékony sövénybambusz) »