Phyllostachys viridis (Zöldszárú óriásbambusz)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys viridis , Zöldszárú óriásbambusz növényleírásKínai eredetű, impozáns óriásbambusz, mely kifejlett korában igazi erdőt alkot! Optimális helyen 18 méteres lehet, de hazánkban is megnőhet 10-12 m magasra! Akár 10 cm-es vastagságot is elérő élénkzöld szárait a nóduszoknál fehér gyűrűk díszítik, a fiatal szárak hamvasak. Rügyei kellemes ízűek, erős, kemény szárai nagyon jó alapanyagok. Új hajtásainak kifejlődése alatt a bőséges víz- és tápanyagellátást nagyon meghálálja, de egyébként tapasztalataink szerint a szárazságot jól tűri. Látványos megjelenésű, sokrétűen hasznosítható növény.

6a USDA-zóna


Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

 

 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:150-200

Minőség:K5-8, FL

Ár : 3 950 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys parvifolia (Kislevelű Óriásbambusz, rönkbambusz) | Phyllostachys vivax `Aureocaulis` (Aureocaulis neonszárú óriásbambusz) »