Phyllostachys nigra `Boryana` (Kínai leopárdbambusz)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Phyllostachys nigra `Boryana`, Kínai leopárdbambusz növényleírásIgazi óriás! Dél-Franciaországban (Anduze) 18 méteres magasságot ér el, de optimális körülmények közt nálunk is meghaladja a 12 m-t, szárának vastagsága 6-10 cm lehet! Fiatal hajtásai élénkzöldek, majd a 2.-3. évtől párducbőrhöz hasonlóan vöröses és barnás, felhőszerű foltok jelennek meg rajtuk. Jól fejlődő, egészséges lombozatú bambusz, melyből impozáns megjelenésű erdő nevelhető, fája kiváló alapanyag bútorok, kerítés, stb. készítéséhez. Rügyei ehetők.


Évek óta kedvezőek a tapasztalataink a földlabdásan felszedett bambuszokkal. Bár a telepítést követően kissé több odafigyelést igényelnek, 100 %-os eredménnyel dolgozhatunk velük a konténeres kiszerelésűekhez hasonlóan!

A frissen érkezett földlabdás bambuszok tövét és lombozatát az ültetésig naponta legalább egyszer alaposan öntözzük! Telepítés után szintén alaposan öntözzük be őket, de ne csak a tövüket, hanem a lombozatukat is! Meleg, száraz időben a lombozat néhány hétig még igényli a rendszeres permet-, vagy esőszerű öntözést, de hűvösebb, csapadékosabb időben ez szükségtelen. A széljárta helyen telepített bambuszok rögzítéséről, kitámasztásáról gondoskodjunk (karó, kerítéshez kötözés, stb), nehogy a szél megdöntse őket! A bambuszok többsége terjedő tövű, de a terjedést egyszerű határolással megakadályozhatjuk.

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:50-150

Minőség:K2-8

Ár : 9 950 FtElőző / következő növényünk:


« Phyllostachys nigra (Fekete bambusz) | Phyllostachys nigra `Henonis` (Hamvasszárú óriásbambusz) »