Cupressocyparis leylandii 10 db! (Leyland ciprus 10 darabos csomag!)

 
 

Elérhetőség: A növény rendelhető

Cupressocyparis leylandii 10 db!, Leyland ciprus 10 darabos csomag! növényleírás  7-10 méter hosszúságú sövény ültethető a 10 növény felhasználásával.

 

  A Cupressus macrocarpa és a Chamaecyparis nootkatensis hibridje. Igen gyors növekedésű, 1 m-t is nőhet évente. Bár jó szárazságtűrő, az öntözést meghálálja. Talajban nem válogatós, jól bírja a nyírást, sövénynek is kiváló. Nyírás nélkül robosztus, gyönyörű mélyzöld színű, szabályos kúp alakú koronát nevel. A leyland ciprusok, más fenyőfélékhez hasonlóan idősebb korban ellenállóbbak a fagyokkal szemben. Ha leyland ciprusunk elérte a 4-5 éves kort, minden esélye megvan rá, hogy akár évszázados hidegrekordokat is különösebb károsodás nélkül viseljen el. Talán mondható, hogy a mi klímánkra találták ki ezt a növényt. Szélsőséges körülmények között is (átlagosnál keményebb tél, aszályos, forró nyár, gyenge talaj) az egyik legerőteljesebben fejlődő növényünk. Sövénynek is kiváló!

 6a USDA-zóna  
 

Fényigény:

Nedvesség:

Talaj:talajban
nem
válogat


Zóna:6a

Méret:30-50

Minőség:K3

Ár : 9 500 FtElőző / következő növényünk:


« Cotoneaster acutifolius 10 db-os sövényakció! (Pekingi madárbirs 10 db-os sövényakció!) | Cupressus arizonica 25 db! (Arizonai ciprus 25 db-os SÖVÉNY AKCIÓ!) »